Afrit Noordeinde komt er ondanks kritiek

Alleen GroenLinks en de PvdA blijven faliekant tegen een afrit via het Noordeinde naar de parkeerplaats bij Spaander. GroenLinks kwam donderdagavond in de raad met zowel een motie als amendement waarin gewezen werd op alternatieven en gevraagd deze ‘Meekoppelkans dijkversterking’ er uit te halen. Kansloos bleek. Want niet alleen het college maar ook een ruime raadsmeerderheid ziet het als een kans om de onveilige situatie voor de deur van Spaander te verbeteren.

Dat Spaander zelf zijn parkeerplaats wellicht verkleind door er deels een terras aan te leggen, was niet ter zake doende vond wethouder Runderkamp. Hij nam de angst weg dat er in de toekomst weer bussen over het Noordeinde zullen rijden. “Dat is echt nergens op gebaseerd! Autoluw blijft het beleid.”
De andere Meekoppelkansen bestaan uit een kruising nabij de Badweg in Warder, Voorzieningen voor de Kiters nabij Edam en een aanlegsteiger bij Etersheim.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook