Afnemers Museumjaarboek 2020 met Premiefoto

Afnemers Museumjaarboek 2020 met Premiefoto betalen via  bankrekening van Vrienden van het Volendams Museum

Gedwongen door de coronacrisis zijn de nieuwe Museumjaarboeken 2020 met Premiefoto de afgelopen week door vrijwilligers bij de ingeschreven afnemers en begunstigers rondgebracht via de brievenbus. Een woord van dank aan deze medewerkers die dit werk nu alweer 45 jaar belangeloos verrichten.
Als een uiting van waardering voor het vele voorbereidende werk ten aanzien van de herdenking ’75 jaar Vrijheid’ zou het eerste exemplaar aan burgemeester Lieke Sievers  uitgereikt. Helaas kwam het coronavirus het feest tot in de perfectie bedreven.

Desalniettemin is in het nieuwe Museumjaarboek 2020 de nodige aandacht besteed aan het oorlogsverleden in onze gemeente. De huidige editie is tevens een belangrijk naslagwerk voor de jeugdigen en de vele generaties daarna. Zij moeten inzien wat onvrijheid en onrecht betekent. De gruwelijkheden van een oorlog zouden hier nooit meer mogen voorkomen. Daar moeten wij juist in deze tijd voor waken. Onze burgemeester heeft het Museumjaarboek ontvangen. Door haar drukke agenda en de coronacrisis was het volgens het bestuurssecretariaat niet mogelijk het allereerste boek aan haar uit te reiken. Ook aan de wethouders, gemeenteraadsleden en betrokken ambtenaren werden geheel gratis het Museumjaarboek op het Stadskantoor verstrekt. De Vrienden danken r alle afnemers hartelijk voor het vlotte overmaken op bankrekening: NL 78 ABNA 0981 1285 48 t.n.v. de Vrienden van het Volendams Museum. Er is al meer over gemaakt dan werd gehoopt!

‘Vrienden van het Volendams Museum’ steunden Volendams Museum in de afgelopen 4 jaar met € 60.616,--
Het Museumjaarboek met Premiefoto wordt sinds 2006 uitgegeven door de Stichting Vrienden van het Volendams Museum. De Vrienden verlenen steun aan het Volendams Museum. Vanaf 1975 is die steun, o.a. door de verkoop van premiefoto’s en museumjaarboeken, van doorslaggevende betekenis geweest voor de oprichting en de bekostiging van de bouw van het museum. Daarna vooral voor de aankoop van tientallen unieke historische (kunst)objecten en schilderijen, onvervangbare Volendammer sieraden en uitingen van waardering voor het belangeloze vrijwilligerswerk van bestuur en medewerkers. Volgens de financiële boeken was de steun vanuit de Vrienden in de afgelopen 4 jaar € 60.616,--.

Museumjaarboeken 2020 met Premiefoto zijn voor € 5,-- te koop bij de NIVO en JanCas Sombroek
De museumjaarboeken zijn dit jaar ook in de verkoop voor € 5,-- bij drukkerij NIVO en JanCas Sombroek. De boeken kunnen tevens als een Sinterklaascadeau dienen voor onze jeugdigen en degenen die het boek met 72 pagina’s (incl. meer dan 100 foto’s die nog nooit getoond zijn) willen lezen en als naslagwerk bewaren.
Bestuur Vrienden van het Volendams Museum.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook