Achterhaven wordt kleurrijke gracht!


Een initiatief van Mieke Boon en Ine Lanjouw - in het kader van Burendag op zaterdag 25 september -moet leiden tot een vrolijke bloemenrand langs het water van de Achterhaven. Inmiddels hebben al 43 bewoners aangegeven mee te doen. De gracht telt 120 huishoudens en het aantal deelnemers groeit nog door!

Mieke vertelt dat zij via het Oranjefonds € 400,- ter beschikking heeft gekregen. Mede met dat geld zijn honderden bollen besteld bij tuincentrum Lokkemientje, die overigens ook bollen heeft geschonken. 

Verbinding
“Het moet de gracht opvrolijken en voor meer verbinding zorgen tussen de 120 huishoudens.” Via flyers is iedereen op de hoogte gebracht en kortgeleden zijn de initiatiefnemers ook bij de bewoners langs geweest. “Het enthousiasme is groot! Ik hou zelf van tuinieren en het is hier redelijk saai. De bollen die we besteld hebben keren elk jaar weer terug en zullen zich elk jaar zelfs vermeerderen.” 

Koffie met lekkers
Ook Wooncompagnie heeft de actie gefaciliteerd en bakker Peter Gorter zorgt bij de start (14.00 uur op de stenen brug) voor iets lekkers voor bij de koffie. “Daar worden dan alle bollen uitgedeeld.”

De gemeente is op de hoogte en ook positief, vertelt Mieke Boon. “De bollen komen merendeels tussen het gras maar het maaien zit dat niet in de weg.”
Als bewoners van de Achterhaven zich nog willen aansluiten kunnen zij dit melden via miekeboon@gmail.com
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook