Aanplant van bomen in het Purmerbos

Staatsbosbeheer is begonnen met het planten van groepen bomen in het Purmerbos. In totaal komen er zo’n 5.500 nieuwe bomen bij. De werkzaamheden zullen op diverse plaatsen in het bos plaatsvinden. De beplantingswerkzaamheden zullen uiterlijk begin april zijn afgerond.

Gevarieerd bos

We gaan groepen bomen van eenzelfde soort inplanten, een zogenaamde ‘kloemp’ genoemd. Daarbij maken we gebruik van bekende soorten zoals beuk, eik en berk, maar ook van minder bekende bomen zoals de amberboom, zwarte walnoot en tulpenboom. Gevarieerde bossen zijn beter bestand tegen klimaatverandering, ziekte, stormen en langere periodes van droogte. Ze bieden een gevarieerde leefomgeving voor verschillende planten en dieren die in de Nederlandse bossen leven en zijn bovendien een stuk aantrekkelijker om in de toekomst in te wandelen en te fietsen.

Jaarrond werkzaamheden

Staatsbosbeheer is jaarrond aan het werk in het Purmerbos. Van het inventariseren van de planten en dieren, het selecteren van bomen voor de reguliere houtoogst, het uitvoeren van de houtoogst met de machines tot het zorgen voor een nieuwe generatie bomen. Deze beplantingswerkzaamheden zorgen voor een kwaliteitsimpuls in het Purmerbos. Zo kunnen toekomstige generaties genieten van een aantrekkelijker bos en gebruik blijven maken van hout als hernieuwbare grondstof.

Meer informatie

Voor meer informatie ga naar de website van Staatsbosbeheer. Voor vragen mail naar veenweiden@staatsbosbeheer.nl of bel 075-628 26 28.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook