71 woningen Maria Goretti locatie Volendam

De gemeente staat op het punt om in te stemmen met het plan om meer woningen te laten bouwen op de locatie Maria Goretti aan de Julianaweg in Volendam. Een plan uit 2015 ging uit van 59 sociale huurwoningen en 7 vrije sector woningen. Het voorlopige schetsontwerp gaat uit van 71 sociale huurwoningen gericht op senioren.

Met het vrijkomen van de locatie na het vertrek van Vrijetijdsvereniging gehandicapten ’t Nest naar de Opperdam en de aanstaande verhuizing van Mauritius naar het Gymsportcentrum in de Broeckgouw komt de weg vrij om de oude schoolpanden te slopen.

Het biedt een unieke lans om midden in het dorp, dicht bij alle voorzieningen en dicht in de buurt van zorgcentrum St. Nicolaashof woningen voor senioren te ontwikkelen.

De Vooruitgang betaalt ruim twee miljoen euro voor de grond. De gemeente is verantwoordelijk voor de sloop van de percelen, sanering van de grond en het bouwrijp maken.
Donderdag 22 april vergadert de gemeenteraad over het plan. Gevraagd wordt een positieve zienswijze af te geven met betrekking toto de koopovereenkomst.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook