40 jaar IVN Waterland

40 jaar IVN Waterland

De afdeling Waterland van IVN bestaat dit jaar 40 jaar. Na een opstartfase (afdeling in oprichting) is de afdeling officieel gestart in februari 1980.

40 jaar natuurbescherming, natuureducatie, milieueducatie en duurzaamheid. Inhoudelijk draaide het steeds om hetzelfde: IVN leden die betrokken zijn bij de natuur in Waterland willen de inwoners van Waterland graag interesseren voor de natuur in hun eigen omgeving en hen daarbij betrekken.

Fietstochten werden georganiseerd en natuurbescherming en onderwijs werd gegeven. Een nestkastenwerkgroep en een werkgroep Ilperveld werden opgericht om de natuur dichter bij de mensen te brengen.

IVN Waterland heeft een actieve werkgroep in het natuurgedeelte van het Purmer¬bos en in de Heemtuin aan de Dwarsgouw in Purmerend. Op vele plaatsen in Waterland worden cursussen gegeven over insecten en spinnen, vogels, planten en bomen. Vaak met aansluitend een excursie.

De Werkgroep Kinderactiviteiten organiseert per seizoen een leuke en leerzame doe-activiteit. Scholen kunnen activiteiten aanvragen zoals een excursie met een klas door een natuurgebied, bomenbingo, slootje scheppen, onderzoek in de natuur of spelletjes om de natuur te laten beleven.

Natuurgidsencursussen en andere korte cursussen, lezingen, workshops en excursies brachten steeds weer nieuwe enthousiastelingen binnen de afdeling die het stokje van de natuureducatie overnamen en weer doorgaven.

Voor dit jubileumjaar is een fotowedstrijd georganiseerd. De winnende foto’s kunt u bekijken op een expositie in de hal van het stadhuis te Purmerend gedurende de openingstijden tot 30 oktober. De collectie in de vitrines geeft een indruk van de activiteiten van IVN Waterland.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook