36 ‘Plekken van Plezier’ in Edam-Volendam open tijdens Open Monumentendagen!

36 ‘Plekken van Plezier’ in Edam-Volendam open tijdens Open Monumentendagen!

Tijdens de Open Monumentendagen (OMD) in Edam-Volendam-Zeevang, op zaterdag 14 en zondag 15 september van 11.00 uur tot 16.30 uur, worden 36 monumenten en andere bijzondere gebouwen opengesteld voor het publiek. Dit is een recordaantal omdat voor het eerst sinds een aantal jaren de Open Monumentendagen niet gelijk vallen met de Volendammer kermis. In Volendam is nu onder andere een interessante rondwandeling uitgezet.

Het thema van de OMD 2019 is ‘Plekken van Plezier’.
Daarom is een aantal monumenten die goed bij dit thema past dit jaar voor het eerst geopend zoals een proeflokaal en een poppentheater.
Zowel in de kerk van Beets als in de Stolphoevekerk van Volendam zijn exposities te zien, verzorgd door het Waterlandsarchief,  die het plaatselijk plezier en vertier goed in beeld brengen. Echte aanraders dus!

De opening van de Open Monumentendagen vindt plaats op zaterdag 14 september om 10.00 uur in de ‘Captains room’ in Hotel Spaander in Volendam.
De opening wordt verricht door de wethouder van Cultuur, Vincent Tuijp, en hij zal stilstaan bij het thema van dit jaar: ‘Plekken van Plezier’.

Actuele informatie, ook over de openingsdagen en – tijden (die kunnen verschillen!) kunt u steeds vinden op www.openmonumentendag.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook