2e Challenge4Life weer een succes!

De Challenge4Life Obstacle Run, zoals deze benefiet-hindernisloop ten bate van Huis aan het Water officieel heet, is vorige week zaterdag een groot succes geworden. Vorig jaar kon de Challenge door corona helaas niet doorgaan, maar deze keer was het evenement op het Hemmeland bij Monnickendam, met over de hele dag tezamen 275 deelnemers van 8 tot 85 jaar, een groot succes.

De Challenge werd mede mogelijk gemaakt door zeer gewaardeerde sponsorbijdragen in geld en natura van zo’n 20 bedrijven en door de hartverwarmende inzet van maar liefst 65 vrijwilligers. Na verdubbeling van de eerste 10.000 euro van de opbrengst kwam deze totaal op ruim 27.000 euro. Een fantastische opbrengst, die de Stichting Huis aan het Water zeker zal helpen om de opvang, begeleiding en ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten voort te kunnen zetten.

Deelnemers aan de Challenge hadden 16 grote hindernissen te overwinnen in een parcours van 2 kilometer. Bij elke hindernis stond een vrijwilliger om toezicht te houden en om heel jonge deelnemers, als zij zonder ouders liepen, een beetje te helpen als dat nodig was. De meest sportieve en/of fanatieke deelnemers liepen het parcours meerdere keren – sommigen zelfs 5 en een enkeling maar liefst 6 keer! Om het halve uur startten telkens 15 à  30 deelnemers tegelijk – op coronaproof afstand van elkaar – vanaf het Surfstrand, om daarna het parcours af te rennen en elke hindernis te bedwingen. De zon, die de hele ochtend volop straalde, werd ’s middags – gelukkig voor onze deelnemers – een beetje getemperd door wat sluierbewolking. Tegen vier uur waren ook de laatste lopers weer binnen en konden andere vrijwilligers beginnen met opruimen en afbreken van het parcours en de hindernissen. Iets na zessen lag het Hemmeland er weer bij alsof er nooit iets was gebeurd.

De Stichting Huis aan het Water dankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsorende bedrijven voor hun bijdrage en inzet. Het heeft naast een fantastische opbrengst voor de Stichting ook een gezellige en sportieve dag opgeleverd voor alle deelnemers en vrijwilligers. Volgend jaar weer!
Herman Sier, Stichting Huis aan het Water
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook