26 kunstenaars ´Laren-Blaricum´ exposeren in Grote Kerk Edam

26 kunstenaars ´Laren-Blaricum´ exposeren in Grote Kerk Edam

Onder de noemer “Monumentaal Exposeren” vindt van 8 juli t/m 5 augustus in de Grote Kerk Edam een bijzondere expositie plaats van de Vereniging van Beeldend Kunstenaars “Laren-Blaricum”.  Maar liefst 26 kunstenaars uit Laren en omstreken laten een boeiende en interessante selectie van hun werk zien. 

Al vanaf 1880 was de kunstenaarskolonie in Laren een belangrijke ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een van hen was de Amerikaanse landschapsschilder William Singer (1868 - 1943),  tevens lid van de Vereniging van Beeldend Kunstenaars “Laren-Blaricum” en naamgever van het Singer Museum te Laren. De vereniging “Laren-Blaricum” wortelt in deze rijke traditie en behoort tot een van de oudste  kunstenaarsverenigingen in het land. De bijna 100 jarige vereniging werd opgericht in 1921. Voortgekomen uit de Larense School en de historische banden met het Singer Museum bracht zij generaties lang gerenommeerde namen voort, zoals Herman Kruyder, Gustave de Smet,  Bart van der Leck, en de gebroeders Dooyewaard.

In de Grote kerk Edam laat de kunstenaarsvereniging  “Laren-Blaricum” een  gevarieerde en  kleurrijke tentoonstelling zien met een keur aan disciplines. Er zijn naast schilderkunst, tekeningen, grafiek, beeldhouwkunst ook gemengde technieken , glas, keramiek, weefwerk en lichtsculpturen te zien. Figuratieve, abstracte en constructivistische kunst gaat er hand in hand.
Laat u  verrassen door de uiteenlopende objecten die de kunstenaars voor deze tentoonstelling hebben samengesteld.

Opening: zondag 8 juli om 15.30 uur met muziek van Govert’s Bluesband.
Openingstijden: dagelijks van 13.30 - 17.00 uur. Informatie: www.kunstenaarslarenblaricum.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook