1e Straatraam Kunstloop succes

1e Straatraam Kunstloop succes

Ruim 50 deelnemers telde organisator Hugo Koops vorig weekend. Voor de ramen van veel Edamse woningen hing kunst waardoor passanten tijdens een wandeling extra konden genieten. Door het mooie weer waren redelijk veel mensen op de been. Volgend jaar komt er een vervolg.

Het idee was simpel. Na een oproep om kunst voor het raam te plaatsen, bleek het idee aan te slaan. De organisator genoot van de uitingen. “Wat ik mooi vond was werk van een 9-jarig meisje op de Voorhaven lichte kant. Dat was echt knap!” Ook op het Jan van Wallendalplein zag hij een prachtige terracotta torso en ook een foto van Amy Winehouse raakte hem. “De eigenaar van het oude postkantoor is ook een echte kunstenaar. Daar hing prachtig werk.”

Volgend jaar wil Koops opnieuw een Kunstroute organiseren in het vroege voorjaar. “Hopelijk kan de horeca er dan ook van profiteren. Ik wil het laagdrempelig houden, dus geen woningen bezoeken, maar puur een wandeling. Gelukkig kreeg ik dit jaar al hulp. Met name Jan Saarloos heeft veel werk verricht. Volgend jaar willen we de aanmeldingen in beeld brengen op een (digitaal) kaartje. Verder wil ik kunstenaars matchen met een raam, want niet iedereen heeft kunst in huis maar veel kunstenaars willen wel hun werk in het centrum tonen.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook