18 mei - Themabijeenkomst kanker en de mogelijke gevolgen op werk en financiën

18 mei - Themabijeenkomst kanker en de mogelijke gevolgen op werk en financiën

Als u de diagnose kanker krijgt, is werk waarschijnlijk niet het eerste waaraan u denkt. Toch kan het een belangrijke rol spelen tijdens uw ziekte of na de behandelingen. Aan het werk blijven of re-integreren kan goed zijn voor uw welbevinden en herstel. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Op 18 mei organiseert Huis aan het Water in Katwoude vanaf 09.30 uur een themabijeenkomst kanker en de mogelijke gevolgen op werk en financiën. Tijdens deze bijeenkomst geven wij een antwoord op vragen als: Kan ik gewoon doorwerken? Wat betekent dat voor mijn re-integratietraject? Wat zijn mijn rechten en plichten en die van mijn werkgever? Mag mijn werkgever mij ontslaan? Wat betekent dat voor mijn inkomen?

Manuela Hoogstraaten, Register casemanager, bespreekt de thema’s rondom re-integratie zoals de Wet Verbetering Poortwachter, het gesprek met de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, het UWV en Sociale Zekerheid.
Marian Tol geeft informatie over de financiële gevolgen van (gedeeltelijk) stoppen met werken na kanker, over de mogelijkheid om pensioen en/of lijfrente eerder aan te spreken dan de pensioengerechtigde leeftijd en over levensverzekeringen en testamenten.
Verder vertelt Ingrid Boelhouwer over het onderzoek “Werk na kanker”. Dit is een onderzoek naar de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van diverse andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk, het gedrag van de leidinggevende of collega’s en het vertrouwen in het eigen kunnen. Door dit onderzoek wordt duidelijk wat er nodig is, zodat mensen die kanker hebben gehad, kunnen blijven werken en werkvermogen behouden.
Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.
U bent van harte welkom! U kunt zich aanmelden voor deze themabijeenkomst door een email te sturen naar info@stichtinghuisaanhetwater.nl. Bellen kan ook. Het telefoonnummer is: 0299 742790.
Heeft u een specifieke vraag over re-integratie of over financiën, geef deze bij aanmelding door.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook