13.000 kaarten voor evenement op 12 en 13 juni 2020

13.000 kaarten voor evenement op 12 en 13 juni 2020

Grootste Sportfestival van Benelux vindt plaats in Volendam!

Het wordt het grootste sportevenement uit de geschiedenis van Edam-Volendam. Maar niet alleen dat. De plannen van Volendammer Lucas Keizer, in het dagelijks leven directeur van het Amsterdamse bureau Kenniscentrum Geluidsisolatie en daarnaast sportinstructeur bij Sportcentrum Atlas, zijn zo veelomvattend dat het direct het grootste sportfestival in de Benelux betreft!

Het idee deed Lucas Keizer op in Center Parcs waar hij een Healthy Fest bezocht. “Sport leeft enorm in onze gemeente, vandaar dat ik die ervaring heb gebruikt om bij en rond zwembad De Waterdam, Jeu de Boules vereniging Boule Lef en sporthal de Seinpaal een nieuw (sport)evenement te organiseren.

Het event Sportfest Volendam vindt 12 en 13 juni 2020 plaats op het terrein van het Sportfondsenbad in Volendam. Met een totaal oppervlakte van ruim 40.000m2 en een vergunning voor 13.000 bezoekers wordt dit het grootste Sportfestival van de Benelux, waar Sport,Lifestyle en mind centraal staat.

Gezond eten
“De Sportfest Volendam bestaat uit diverse zwembaden van totaal 3500m2, verschillende wedstrijden, uitdagende clinics en inspirerende demonstraties. Oftewel alles wat zich in en rondom de sport- en healthwereld afspeelt. Om het plaatje compleet te maken creëren wij een speciale Healthy food en sportmarkt Area. Hier kunnen de bezoekers nieuwe, verse en gezonde maaltijden proeven en kennis maken met de nieuwste sporttrends.”

Inmiddels zijn alle sportscholen en diverse verenigingen aangeschreven om mee te doen. De reacties zijn overweldigend. Zowel buiten als binnen komt een keur aan activiteiten en voorlichting.

Bungi Jumpen
Zo komen er healthy food trucks, workshops, clinics, voedingsadviezen, een mainstage met optredens van bekende Nederlandse sporters, zijn commando’s aanwezig met krachttraining en lezingen over leiderschap en kun je naast bungi jumpen een duik nemen in een ijsbad, of getuige zijn van een demonstratie op onderwater bikes en onderwater paaldansen.

Studenten van de CIOS verzorgen het hele weekend de logistiek, waaronder het verkeer. Ook is er een EHBO-stand en vind je over het hele terrein masseurs.

Scholen
Op vrijdag worden alle scholen uitgenodigd voor een dag sport en educatie. Ook zijn er slaapcoaches, is de Sportkoepel Edam-Volendam aanwezig en vindt er vrijdagmiddag een groot yogafestival plaats. Daarnaast zijn er onder meer clinics voor bedrijven. “Als teambuilding en bedoeld om via bijvoorbeeld bodyscans de gezondheid van personeel te meten. De zojuist opgerichte stichting Vitaal waterland is hier bij betrokken.”

Duurzaam
“Omdat we ook alles duurzaam willen uitvoeren hebben we een aantal elementen die we willen opzetten. Zo wordt het terrein voorzien van elektra verdeelkasten die worden gevoed door de zonnepanelen van het dak op de sporthal. En zal het terrein voorzien worden van drinkwaterpunten met hervulbare flessen die wordt gevoed door de eigen waterbron van het zwembad.”

Verder zal een podium aandacht vragen voor de bewustwording van voedselverspilling en tips geven wat je met restant voedsel nog kan maken.

‘Sport maakt meer vrienden dan je WIFI’
Niet alleen psychologisch, maar vooral fysiek ziet de toekomst er niet zo rooskleurig uit. Uit cijfers van het Zorgkompas blijkt dat al 40 procent van de 7- tot 18-jarigen rug- en nekklachten heeft. Voor een groot deel is de mobiele telefoon hier de schuldige van, want door je nek te buigen kan er een druk tot maar liefst 30 kilo op je ruggengraat ontstaan.

“Om deze bewustwording bij kinderen aan te wakkeren willen we het hele terrein van 40.000 m2 op 12 juni 2020 aanpassen voor de jeugd en voorzien van allerlei speelse activiteiten en bewustwordingstrajecten.”

Lucas Keizer: “Onze missie is om te laten ervaren dat natuurlijke voeding, een juiste mindset en beweging onlosmakelijke pijlers zijn voor een mentaal en fysiek gezonder leven. Het is de ervaring die de mensen doet veranderen. Alleen deze ervaring leert ze anders kijken.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook