12-jarige richt trefbalclub op

12-jarige richt trefbalclub op

Hij wilde op sport, liefst een balsport, maar kon het niet helemaal vinden. Pratend met zijn vader bleek dat hij op school trefbal heel leuk vond. Maar een vereniging was er niet. Meander Hooft van Huysduynen besloot vervolgens zelf maar een club op te richten. Inmiddels groeit het aantal leden gestaag en is er nog ruimte voor aanwas.

‘Bounceball’ is de naam van de club die elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur bij elkaar komt in de sporthal naast basisschool de Piramide. De leden zijn op dit moment nog allemaal leerlingen van groep 8 van De Nieuwe School. “Maar iedereen is natuurlijk welkom!”

Bunkertrefbal
Meander en zijn tweelingbroer Floyd maken zelf het lesprogramma en ‘zetten de lijnen uit’, inclusief de warming up. Doorgaans spelen ze bunkertrefbal, met in het midden van het speelveld een gymkast waar je je achter kunt verschuilen. De bal is niet hard en je mag niet richten op elkaars gezicht.

Gymzaal bij Piramide
Meander int elke week de contributie (3 euro per keer), waarmee de zaalhuur kan worden voldaan. De deelnemers hebben in ieder geval een hoop lol in het spel. Er wordt vrolijk gehold, gegooid en volgens de spelregels van of juist weer op het veld gestapt.

Meander denkt dat de Edamse trefbalclub een van de eerste is in ons land. “We hopen dat er meer clubs komen zodat we ook wedstrijden kunnen spelen”, vertelt hij een dag nadat de foto gemaakt is, waarop hij jammerlijk ontbreekt. “Ik was gisteren ziek.”

Lol en bewegen
Gelukkig nam zijn broer Floyd woensdag de regie over, gesteund door Maurits, vader van de tweeling. “Soms spelen we ook andere sporten, zoals voetbal. Het gaat er ons vooral om dat je lol hebt en lekker beweegt. “Ze vinden het gewoon fijn om even lekker te klooien zonder te veel regels. En onderling gaat het er allemaal heel sociaal en prima aan toe,” vult Maurits aan. 

Niets leukers!
De deelnemers zelf zitten naast trefbal ook nog vaak op andere sporten. Zo wordt er gezeild, gehockeyd, gevoetbald en gezwommen. “Maar niets is leuker dan Bounceball!’vinden alle deelnemers, die hopen dat er nog enkele kinderen (9 tot 12 jaar) de club komen versterken.
Interesse? Bel met 06-483 39 446.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook