100-min en ouder

In de eerstvolgende aflevering van 100-min en ouder ontvangt gespreksleider Jan Tol vier gasten: Iris Heikoop gebiedsregisseur bij Wooncompagnie, Theo Mulder voorzitter huurdersvereniging De Vijfhoek, Claudia Schilder-Mol coördinator Wonen bij De Vooruitgang en Harry Hulskemper voorzitter Vereniging Huurders Volendam. Met hen praat hij over, de behoefte aan, sociale huurwoningen in alle kernen van onze gemeente.

Deze aflevering wordt vanaf heden een week lang uitgezonden op RTV L.O.V.E. en is ook te bekijken via de website van de L.O.V.E.: www.rtvlove.nl. en via YouTube.

 
‘100 min en ouder’

In de uitzending van ‘100 min en ouder’, die vanaf zondag 30 juni op RTV L.O.V.E. en op YouTube te zien is, praten wij met Bente London, directeur van Beterburen. Bij buurtconflicten of burenoverlast is de inzet van politie niet altijd doeltreffend, maar bemiddeling wel. Dan komt Beterburen in beeld.
Beterburen biedt bemiddeling aan buren die overlast van elkaar ervaren en daar zelf niet uitkomen. De bemiddelaars ondersteunen beide buren bij het voorbereiden naar een eventueel gezamenlijk bemiddelingsgesprek, onder leiding van de bemiddelaars. Beterburen is ook in onze gemeente actief.

In deze aflevering hebben wij ook een gesprek met Kyra Tol en Jaap Zwarthoed, over het belang van het kunnen reanimeren en bedienen van een AED.
Kyra vond een bewusteloze man op straat en schakelde meteen hulp in. Het feit dat zij niet kon reanimeren gaf haar een machteloos gevoel. Ze deed een emotionele oproep via social media en gaf zich direct voor een cursus op.
Jaap Zwarthoed is verbonden aan R.K. EHBO St. Willibrordus Volendam. Hij is medeverantwoordelijk voor de reanimatiecursussen en de AED-herhalingslessen daarvan.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook