-Unlimited: ‘personal studio’ in voormalig kaaspakhuis

-Unlimited: ‘personal studio’ in voormalig kaaspakhuis

Boven in een voormalig kaaspakhuis aan de Voorhaven 131 is Yordi Alcaide-Romero (21) een sportschool begonnen. Y-Unlimited is de naam van zijn bedrijf. Dat de jonge ondernemer juist deze mooie locatie heeft ingericht voor privétrainingen is niet zo vreemd. Zijn moeder Mirjam Schardam komt uit een bekend geslacht kaashandelaren en sinds alle kaas verhuist is naar het industrieterrein stond de ruimte leeg.

Yordi heeft altijd al plannen gehad om een eigen onderneming te starten. In eerste instantie werkte hij voor verschillende sportscholen met als doel ervaring op te doen. Hij was al op heel jonge leeftijd met sport bezig en volgde de sportacademie.

Unieke locatie
Gaandeweg kreeg hij het gevoel dat een ‘personal studio’ wel eens een gat in de (regionale) markt zou kunnen zijn. Op een unieke locatie – naast de winkel van Dwars en het Bakhuis - heeft u na een grondige verbouwing recent zijn droom waar kunnen maken.

Als personal trainer geeft hij exclusief les aan één tot maximaal twee personen. Een intensieve training van 45 minuten. “Veel mensen vinden dat veel fijner dan in een grote sportschool met heel veel mensen. Het neemt onzekerheden weg en is veel efficiënter en persoonlijker. Alles is echt gericht op alleen jouw ontwikkeling. Echt maatwerk dus.”

Y-Unlimited richt zich op alle leeftijden. “Sommige sporters nemen zelfs hun kleine kinderen mee zodat er toch opgepast wordt zonder oppas!”

Fitter
De focus licht volgens Yordi vooral op functioneel en duurzaam. “Het helpt je echt in je dagelijkse leven. Ik geef uitleg over bepaalde oefeningen zodat je het ook zonder trainer kunt toepassen. Het doel is een veel fitter – en daarmee een gelukkiger - leven.”

Als voorbeeld noemt hij de compound-oefeningen. Door verschillende gewrichten in te zetten worden calorieën verbrand en ontstaat er harmonie in je lichaam. “Ook helpt het de coördinatie van je spieren, de manier waarop ze met elkaar samenwerken.”

“Doorgaans komen mensen hier eenmaal per week sporten. Dan krijgen ze zowel oefeningen mee als theoretische achtergrond. Daarmee kun je dan weer thuis verder.”

Klantenkring
Yordi ziet zijn klantenkring gestaag groeien. En de deelnemers variëren van 16 jaar tot ver in de zeventig. “Ik adviseer om minimaal tien weken les te nemen. Frequentie is namelijk heel belangrijk. Het vormt de structuur om iets op een positieve manier te veranderen. Je lichaam heeft die tijd ook nodig.”

´Juweeltje´
In de voormalige kistenmakerij van kaasexportbedrijf De Gestam staat een set dumbells, bestaande uit losse gewichten, geschikt voor oneindig veel oefeningen gericht op onder meer een goede lichaamsbalans en coördinatie.  Het Olympische Squat-rek noemt hij een ‘juweeltje’. “Het raakt alles!”

En zo zijn er veel meer apparaten – zoals het pull-up-rek - die helpen om een gezonder en fitter lichaam te ontwikkelen. Op de vloer in de hoge ruimte, met 17e eeuwse balken afkomstig van oude schepen, ligt een rubberen vloer die voor goede grip zorgt.

Maatwerk
In de 100 vierkante meter sportschool komen op termijn nog enkele hulpmiddelen om de oefeningen te ondersteunen. Uitgangspunt blijft kleinschaligheid. “Het gaat mij echt om een bewuste manier van sporten, waarbij je via maatwerk privé gecoacht wordt. Je kunt hier als je wilt zelf je muziek bepalen tijdens het sporten en hoewel ik jong ben, heb ik best al wat levenservaring, waardoor ik ook een mentale steun kan zijn.”

Voor meer informatie: y-unlimited.com Hier kunt u ook een offerte en een intakegesprek aanvragen voor de ‘life coaching’ van Yordi.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook