Triade Dagen 2020 gaan ondanks corona veilig door!

 Triade Dagen 2020 gaan ondanks corona veilig door!

Kennismaken met technisch onderwijs tijdens de Triade Dagen 2020

Het heeft er even om gespannen. Konden de Triade Dagen doorgaan of niet dit jaar? Uiteindelijk is besloten om de leerlingen van groep 8 van vele basisscholen toch op SG De Triade te ontvangen. Interim-directeur Jeanine van Schendel: “We zijn blij dat we, rekening houdend met de coronaregels, deze populaire dagen toch door hebben kunnen laten gaan. Het is dé manier om kennis te maken met ons technische onderwijs: door het zelf te doen en ervaren.” 

Elk jaar organiseert SG De Triade in Edam de Triade Dagen. Leerlingen van groep 8 kunnen lesjes op De Triade volgen en zo kennis maken met het onderwijs. Leerlingen van diverse basisscholen uit de regio gaan aan de slag onder de vakkundige begeleiding van de docenten van De Triade. Marjan Bonouvrié, die er elk jaar weer voor zorgt dat iedereen hartelijk ontvangen wordt en op de juiste plek aankomt: “De basisschoolleerlingen hebben gevarieerde lesjes gevolgd en zijn zelf aan de slag gegaan om leuke dingen te maken. Bij Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) leerden zij het spel sling puck maken, een muurtje metselen of een insectenhotel maken. Ook konden ze zelf een hapjesplank maken bij Style & Design. Bij Media, Vormgeving en ICT (MVI) leerden zij werken met een green screen en met videomontage een muziekclip te maken. Bij Produceren, Installeren en Energie (PIE) maakten ze een zenuwspiraal. En bij Natuurkunde/Scheikunde (NASK) hebben zij een spectroscoop gemaakt.” De eerste Triade Dag was weer geslaagd: de achtste groepers gingen met nieuwe technische kennis, een mooi werkstuk en een trotse glimlach op hun gezicht naar huis.

Dinsdag 24 november is de tweede Triade Dag. Kijk voor meer informatie op www.detriade.atlascollege.nl.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook