SINT SLAAPT IN MUSEUM

 SINT SLAAPT IN MUSEUM

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam krijgt vanaf 16 november een paar weken een heel bijzondere logee in huis. Het is Sinterklaas, die net als vorig jaar
weer komt logeren in de Juniorzaal van het museum, in zijn speciale slaapkamertje in het Ontdekhuis.

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas met een heleboel Pieten weer met de boot naar Monnickendam. Die grote boot van Sint zit boordevol mooie cadeautjes. Dat is heel fijn voor alle kindertjes maar Sinterklaas kan aan boord nauwelijks bij zijn bed komen, zo vol is het.
Daarom mag Sinterklaas komen logeren in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in de Juniorzaal waar een mooi slaapkamertje door de Hoofdpiet is ingericht. Sinterklaas kan daar, tussen al het werk door, af en toe rustig een dutje doen. Om 16.30 komt hij heel even langs in het museum om zijn slaapkamertje te bekijken.

Kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, zijn van harte welkom om te komen kijken hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet. De kindertjes kunnen in die Juniorzaal zelf gaan knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus om alle creaties in te stoppen. Ook draait er een leuke film van de Sinterklaasmusical, “Een huis in een schoen”, geschreven door Mies Bouhuys, over het meisje Annabel die van Sint en de Zwarte Pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje. Deze film uit 1971 speelt zich geheel af in het stadje Monnickendam.
Op de woensdagen 20, 27 november en 4 december is er ’s middags vanaf 14.30 – 16.00 begeleiding bij het knutselen en ook de Pieten komen helpen.

Sint vindt het erg gezellig als er veel kindertjes bij hem op bezoek komen in het museum. Volgens de Agendapiet is Sinterklaas in de Juniorzaal op: zaterdag 23 november (15.30 - 16.15) en zondag 24 november (16.30 - 17.00), zaterdag 30 november (14.00 -15.00) en zondag 1 december (13.15 - 14.15).
De slaapkamer van Sint in het museum is alle weekenden open van 11.00-17.00 en op drie woensdagmiddagen op 20, 27 november en 4 december is er van 14.30 - 16.00 “knutselen met Pieten” (begeleiding aanwezig).

Entree: kinderen € 2,50 vanaf 2 jaar. Ouders/begeleiders museumkaart of reguliere museumentree van € 5,00. Meer info bij de balie in het museum of info@despeeltoren.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook