Sint Maarten Optocht Edam donderdag 11 november live op LOVE tv

Vorig jaar kon het als gevolg van corona niet doorgaan, maar gelukkig zal dit jaar op 11 november 2021 de lampionnenoptocht in Edam weer plaatsvinden! Het Comité Sint maarten Edam probeert dit jaar weer alles uit de kast te halen om er een onvergetelijke avond van te maken voor de jeugd van Edam-Volendam!

Diverse zangers, afkomstig van de Stembent, leveren een muzikale bijdrage, evenals enkele andere muzikale inwoners, die langs de route een plekje zullen zoeken. La Dance zal weer voor een feeëriek spektakel zorgen.

De rondgang start dit jaar om 18.00 uur op het Damplein. Sint Maarten, begeleid door de arme zwerver gaan voorop. De route loopt via de Voorhaven donkere kant, Jansbrug en Voorhaven lichte kant naar het Spui, beursbrug, Spuistraat, de Bult, Schepenmakersdijk, Trambrug, Lingerzijde, Smeesteeg om uit te komen op het Jan van Wallendalplein.

Omwonenden wordt gevraagd om de route zoveel mogelijk op te warmen met vuurkorven, fakkels, kaarsen of lichtjes. Ook worden enkele bomen mooi uitgelicht. En op het water van de Voorhaven zullen verlichte kano´s varen. Tevens is er een vuurspuwer aanwezig die op verschillende locaties ´opduikt´.

Uiteraard wordt er langs de route snoep, Sint Maarten speculaas en fruit uitgedeeld door de suikertantes en -ooms en leerlingen van groep 8 van De Nieuwe School. Op het Jan van Wallendalplein zullen de energieke Neuteblazers voor een swingend einde zorgen! Het mooie plein zelf is op een bijzondere manier aangekleed door een inwoonster!

Voor de thuisblijvers is de Sint Maarten Optocht dit keer vanaf 18.00 uur ook Live te volgen op LOVE Tv!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook