‘Het Geheim’ gaat terug naar de basis

Na een succesvolle aanloop en een moeizame zomer hebben de eigenaren van ‘Het Geheim van Edam’ de draad weer opgepikt. Terug naar de basis is het motto van het kaasrestaurant, dat sinds een maand ook weer op woensdag open is. Een avond waarop Het Geheim zich vooral richt op de dames!

 
“Tot en met mei van dit jaar ging het geweldig,” vertelt Rob Bout, die samen met Marijn Kesselaar eigenaar is. “Daarna kwam door verschillende redenen de klad erin. Schoonheidsfoutjes van onze kant, de persoonlijke situatie en ook de economie. Daarbij kwamen we er achter dat je in de zomermaanden echt een terras mist!”
 
Plezier
Rob is sinds de herfst het gezicht van de zaak. Altijd aanwezig en met veel plezier. “Ik heb echt mijn rol gevonden. Een vast gezicht wordt ook op prijs gesteld, merken we.”
 
Eenvoudig en lekker
Terug naar de basis, wat wordt daarmee bedoeld? “We hebben bewust gekozen om van donderdag tot en met zondag, met wekelijks wissellende menu’s, eenvoudige en vooral lekkere vlees, vis en vegetarische menu’s te maken. Van alles één. Kaasfondue is daarnaast onze vaste waarde. Maar liefst 65% van de verkochte gerechten bestaat uit kaasfondue. Daarbij hebben we heerlijke, verse voor-, tussen- en nagerechten. Op de woensdag staat kaasfondue en een wisselende curry op het menu. En dan is het ook nog eens mooi geprijsd: € 12,50.”
 
Stijgende lijn
Bout ziet sinds november weer een stijgende lijn. “De reserveringen op bijvoorbeeld woensdag nemen toe. Het is ook een leuke dag, waarop je in Edam goed kan toeven. Met sliptong in de Harmonie en de belangrijkste restaurants open, bieden wij een mooie en betaalbare aanvulling op het Edamse aanbod.”
 
‘Vrouwenavond’
Rob is blij dat hij na een klein jaar een vaste klantenkring heeft opgebouwd. “We zijn weer op de goede weg! Het is hier een ontspannen plek waar mensen ongedwongen kunnen afspreken. Als ik het wat generaliserend zeg dan wordt de woensdag een ‘vrouwenavond’. Terwijl de mannen naar de Champions League kijken, verlangt de vrouw naar kaas, wijn en (veel) praten met vriendinnen. Dat kan bij ons voor weinig geld!”
 
Het Geheim, Spui 5 Edam. Reserveringen via 06-54 92 33 42. www.hetgeheimvanedam.nl
Open woensdag t/m zondag vanaf 18.00 uur.  BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook