'Drascombe Club' bijeen in Edam

 'Drascombe Club' bijeen in Edam

Zaterdag 5 september kwamen leden van de zogeheten 'Drascombe Club' bijeen in Edam om van daaruit richting Marken te zeilen. Met een twintigtal zeilbootjes werd gevaren onder leiding van Edammer Charles de Kock.

de bootjes dateren van oorsprong uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Nabij Plymouth in het zuid-westen van Engeland startte John L. Watkinson een jachtwerf.

Hij verkocht de werf in 1964 en retireerde naar een boerderij in Dartmoor, ‘Drascombe Barton’. Daar kroop spoedig het bloed waar het niet gaan kon. Watkinson toog weer aan het ontwerpen en produceerde de inmiddels beroemde hechthouten tweemaster. Hij noemde de boot naar zijn boerderij, met als toevoeging de naam die de Britten voor bijna alle kleine kustvissersbootjes van hun zuidkust reserveren: Lugger.

De bootjes bleken zeer stabiel, ook bij forse wind en op volle zee. Liefhebbers koesteren het model en hebben zich verenigd in een speciale vereniging.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook